A KANGA Alapítvány tevékenysége hiánypótló a magyar non-profit szférában.

Oktatási programunk

Óvodákat, iskolákat, gyermektáborokat látogatunk állatainkkal. Testközelben ismertetjük meg a gyermekeket az állatokkal. A gyermekek nemcsak természettudományos szempontból figyelhetik meg az állatokat, hanem megismerkedhetnek a velük való helyes, felelős bánásmóddal is.

Boldogság terápiás programunk

Az állatok érintésének gyógyító hatása közismert. Olyan intézetekbe visszük el
állatainkat, ahol fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket gondoznak.
Tanított malacokkal végzett boldogság terápiánk a világon is egyedülálló.
Rendszeresen látogatunk időseket gondozó intézményeket, boldog órákat szerezve
a lakóknak. Ezeknek az embereknek nincs egyéb lehetőségük állatokkal találkozni.

Nyilvános, mindenki számára elérhető programunk

Alapítványunk ingyenes állatsimogatót telepít rendezvényekre, bevásárlóközpontokba, nagy forgalmú közterületekre azzal a céllal, hogy mindenkinek alkalma nyíljon állatokkal találkozni. A nyilvános kitelepüléseken válaszolunk az állatokkal és a felelős állattartással kapcsolatos kérdésekre. Évente több mint százezer embernek biztosítunk térítésmentesen állatsimogatási lehetőséget az utazó állatsimogatóban.

A KANGA Alapítvány programjait térítésmentesen biztosítja. Az alapítvány kizárólag adományokból működik, állami támogatásban nem részesülünk. A KANGA Alapítványban csak önkéntesek dolgoznak, fizetést senki sem vesz fel. A tevékenység költségei ennek ellenére rendkívül magasak. Ahhoz, hogy mindenhova megfelelő képességű és az adott célnak a legmegfelelőbb állatokat tudjuk vinni, különböző korosztályokat és kölyök állatokat is be tudjunk mutatni viszonylag nagy létszámú állatot kell tartanunk. Az állatok tartása önmagában is nagyon költséges. Szállításukhoz és a takarmányok beszerzéséhez szükséges járművek üzemeltetése is hatalmas költséget jelent.